Bugarske mekike, sočne, mekane i ukusne

Alo.rs/M.D./Bonapeti.rs | Ženske priče 2020-02-03 14:25:52 2020-02-03 14:25:52

Za doručak, ali i večeru, idealne

Shutterstock

 

Potrebni sastojci:

brašno

400 g kiselog mleka

1 kašičica sode

1 supena kašika šećera

1 supena kašika soli

200 ml ulja za prženje

Način pripeme:

Prvo prosejte brašno i napravite udubljenje u jednom plehu. Stavite kiselo mleko u brašno. Nemojte zaboraviti da rastvorite sodu u kiselom mleku, da se ne oseća posle konzumiranja. Dodajte šećer i druge sastojke. Promešajte i ostavite da odstoji 20-30 mintua, nakon toga razvucite testo i isecite na pravougaonike. Mekike pržite sa obe strane dok ne budu gotove u ugrejanom ulju.

Expand player
Pogledajte više