kolač
bakina kuhinja
kolač

bakina kuhinja

Foto: bakina kuhinja

Potrebno je:

Za svetli deo:
2 jaja
100 gr brašna
50 gr šećera
50 ml ulja
50 ml mleka
1/2 praška za pecivo

Za čokoladni deo:

2 jaja
50 gr šećera
100 gr brašna
1/2 praška za pecivo
50 ml ulja
50 ml mleka
1 puna kašika kakaa
50 gr suvog groždja (potopljeno u rumu)

Još je potrebno:

Za preliv:
sok od 3 narandže
100 gr. čokolade
300 gr džema od kajsija ili po želji

Priprema:

kolač

bakina kuhinja

Foto: bakina kuhinja

1 kora

Umutiti jaja sa šećerom dodati brašno i prašaka za pecivo ulje, mleko, ulje i sve dobro izjednačiti. Razliti u podmazan pleh 35x 25 cm. Peći na 200 stepeni C oko 20-25 min.

kolač

bakina kuhinja

Foto: bakina kuhinja

2 kora

Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivo i kakaom prosejano, dodati ulje, mleko, suvo groždje i sve izjednačiti. Peći i ovaj biskviti isto kao prvi.

kolač

bakina kuhinja

Foto: bakina kuhinja

Prvi svetli biskvit prohladjen preseći na pola staviti jednu polovinu u poslužavnik preliti sokom pa premazati džemom.

Na njega dodati tamni deo (njega ne seći) preliti sokom i premazati džemom i staviti drugi svetli deo. Dobro pritisnuti rukama. Preliti čokoladom i ostaviti u frižider par sati..

Uživajte u vrhunskom ukusu...

PROČITAJTE JOŠ: