Sufle, kolač, čokolada, slatkiš, desert
Shutterstock, ilustracija
mafini, kolač, slatkiši, čokolada

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Lava kolači (sufle) savršena su čokoladna poslastica - spolja sočan biskvit, a unutra topla čokolada, zbog koje je poslastica i dobila ime. Najčešće se priprema od četiri sastojka: čokolade, putera, jaja i šećera. Smesi se dodaju i likeri, narandža i limun, pa čak i čili, a kolačiće možete poslužiti sa sladoledom, zamrznutim voćem ili umućnom slatkom pavlakom.

PROČITAJTE I:

 

Najvažnije je da se peku toliko dugo da spolja budu pečeni, a unutra tečni - otprilike desetak minuta. Peku se u vatrostalnim posudama iz kojih se, kada su gotovi, naopako izvade pa zarežu kako bi čokolada iscurela. Ako nemate vatrostalne posude, poslužiće i kalupi za mafine.

Sufle, kolač, čokolada, slatkiš, desert

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Sastojci:

- 2 kašičice putera

- 240g čokolade čokolade za kuvanje,

- 5 jaja,

- 200g šećera,

- 1/2 kašičice soli,

- 4 kašičice brašna

PREPORUČUJEMO:

 

Uputstvo:

Zagrejte rernu na 220°C.

Usitnite čokoladu pa je sa puterom otopite mešajući.

 

Ulupajte jaja pa ih dodajte u čokoladu sa šećerom i solju.

Dodajte brašno, pa smesu ulijte u vatrostalne posudice za pečenje koje ste namastili. Pecite oko 14 minuta.

Kolačiće možete ukrasiti topljenom čokoladom, šlagom, sladoledom ili bobičastim voćem.

Prijatno!

Štrudla s makom na vojvođanski način, mirisom i ukusom vraća u dane detinjstva!

AUTOR: Opanak/M.M. DATUM I VREME: 06.09.2019. 08:15 - 06.09.2019. 08:41 Štrudla je simbol pravog domaćinskog stola i umetnost je svake domaćice.

 

BONUS VIDEO:

Modni saveti Suzane Perić