pogača
bakina kuhinja
pogača

bakina kuhinja

Foto: bakina kuhinja

Potrebno je:

800 gr brašna
500 ml mleka
1 jaje
50 ml maslinovog ulja
20 gr kvasca
1 kašičica šećera
malo soli

Za premaz:
1 žumance
kašika mleka
malo ulja
semenke..krupna so

pogača

bakina kuhinja

Foto: bakina kuhinja

Priprema:

Rastopiti kvasac u mlakom mleku dodati šećer da zapani. Dodati jaje ulje i malo žicom umutiti. Dodati ostatak mleka brašno po malo i so i mešati varjačom izlupati testo.

pogača

bakina kuhinja

Foto: bakina kuhinja

Dodati sve brašno i zamesiti glatko testo, pokriti folijom i krpom da odmori 30 min na sobnoj temperaturi..

pogača

bakina kuhinja

Foto: bakina kuhinja

Testo izvrnuti na sto koji ste malo namazali uljem. Iseći ga na 4 jednaka dela i jedno manje.Loptice obraditi rukom i pokriti još malo.

pogača

bakina kuhinja

Foto: bakina kuhinja

Veće lopte razviti u kvadrat iseći po sredini na trake ne sasvim do kraja. Odozgo uvojati u kiflu i saviti u krug U sredinu staviti male loptice od testa.

pogača

bakina kuhinja

Foto: bakina kuhinja

Ređati u okrugli pleh 28 cm prečnika koji ste podmazati uljem. Pogaču odmoriti pa je premazati sa žumancetom u koji ste stavim kašiku mleka i malo maslinovog ulja Posuti susamo, i krupbnom solju.Peći na 180 stepeni 50-60 stepeni C

PROČITAJTE JOŠ: