Dva brza i JEFTINA POSNA jela savršena za Veliki petak! Ovako nešto još niste probali!
Miris punjenih paprika ništa ne može da zameni, a ova varijanta tradicionalnog jela sa celerom posebno je primamljiva zbog aromatičnog ukusa. Hilandarskom prebrancu poseban šarm daju paradajz i beli luk... Proverite na koji način!
Punjene paprike sa celerom
POTREBNO JE:
1 glavica korena celera,
4 šargarepe,
5 glavica crnog luka,
150 g sojinih ljuspica,
4 krompira,
20 suvih paprika,
200 g pirinča,
so,
biber,
mlevena crvena paprika,
ulje,
brašno.
Prebranac na hilandarski način
POTREBNO JE:
500 g pasulja tetovca,
4-5 glavica crnog luka,
2-3 čena belog luka,
150 g zrelog paradajza,
mlevena crvena paprika,
so,
peršunov list.