Evo kako da napravite savršeno jaje na oko! Potrebno je jednu stvar da uradite!
Jaje na oko je kod mnogih ljudi idealan obrok za doručak jer će vam dati energiju za dnevne aktivnosti i bićete siti.
PROČITAJTE JOŠ I OVO:
Ali nekada nam jednostavno ne uspeva dobro, pa nam se žumance razlije. Kako biste sprečili to i napravila savršeno jaje, postoje određene cake. Ključ je zapravo o vodi.
Zagrejte kašiku maslinovog ulja na tiganju, a onda pažljivo razbijte jaje i sipajte malo vode.
Poklopite tiganj poklopcem i pustite da se peče minut, dva. Na tajn način jaje će se ravnomerno ispeći, a žumance se neće razliti. Osim toga, nećete uprskati uljem šporet.
Podignite poklopac nakon 90-ak sekundi i proverite je li belance dobro isrpženo.
Stavite jaje na tanjir i lagano prstom pritisnite žumance.
Komentari (1)
Miloš K
05.04.2019 08:12
Za "sendvič sa jajetom" je mnogo bolje da jaje ispržite sa obe strane - kao palačinku. Tada nema šta da vam se razlije jer je i žumance potpuno (is)pečeno.