Evo kako najbolje da iskoristite pileće belo meso! (RECEPT)
Isprobajte recept, garantujemo da ćete biti zadovaljni...
Potrebno je:
Belo meso od 1 pileta
150 gr tanke slanine
100 gr mortadele ili bilo koje
100 gr dimljene kobasice
100 gr listova kačkavalja
malo kiselih krastavaca
1 kašika senfa
1 kašika sira namaza
3 čena belog luka
soli,bibera..kari..
začin po želji
peršunov list
Priprema:
Meso izlupati posoliti pobiberiti dodati po želji suvog začina. Na aluminisku foliju prvo poređati listove slanine. Preko nje poređati izlupano i posoljeno meso, premazati senfom, a preko poređati mortadelju a nju premazati namazom sira preko ubaciti dimljenu kobasicu i beli luk pa kačkavalj, zatim na listove kiselih krastavčića. Dodati malo peršunovog lista i karija. Sve uviti zajedno sa folijom i staviti u uzan pleh. Peći na 220 stepeni oko sat i 20 minuta. Pose 30 min skinuti foliju i zapeći. Višak masnoće ocediti iz pleha.