Fantastičan kiseli kupus sa suvom kolenicom i slaninom
Hladniji dani su pred nama i po običaju "na scenu" stupaju jela od kiselog kupusa
Potrebno je:
1 glavica kiselog kupusa
1 suva kolenica
200-300 gr slavine sveže
lovorov list
tucana ljuta i slatka mlevena paprike
kašika masti po potrebi
zrno bibera
4 čena belog luka
Priprema:
Iseši kiseo kupus ako je jako kiseo oprati ga u par voda, poredjati na dno lonca pa preko njega poredjati slaninu,kolenicu lovorov list, zrno bibera.... papriku tucanu i slatku
Prekriti sa drugom polovinom kupusa sečenog na krupne kocke. Odozgo ponoviti ..paprika, lovorov list, biber u zrnu i sečen beli luk .
Ako meso nije masno ubaciti mast .
Naliti vodom do pola i kuvati u skspres loncu oko 45 -60 min. a u običnom loncu oko 1,5 sat na tihoj vatri da tečnost lagano ispari a kupus i meso se skuvaju.
Uz kupus obavezno ispecite bakinu proju.