pita, krempita, slatkiši
Printscreen Instagram
Krempita

Profimedia.rs

Foto: Profimedia.rs

Sastojci:

12 komada gotovih kora

Za fil za premazivanje:

- 3 jaja

- 3 kašike šećera

- 200 ml ulja

- 200 ml jogurta

- 100 grama griza

- 1 kesica praška za pecivo

PROČITAJTE I:

 

Za fil od pudinga:

- 1 litar mleka

- 3 pudinga od vanile

- 9 kašika šećera

- šećer u prahu

kuvanje, slatkiš, torte, jaja

Screenshoot youtube

 Foto: Screenshoot youtube

Skuvajte puding - sipajte šećer i prašak za puding u činiju i kratko promešajte.

Od hladnog mleka oduzmite 18 kašika i pomešajte sa smesom pudinga i šećera tako da nema grudvica.

Ostatak mleka stavite da provri pa ga sklonite sa vatre, sipajte smesu pudinga i šećera i kuvajte dva minuta da dobije te gusti puding. Prekrite ga prozirnom folijom da se ne stvara korica i pustite da se prohladi.

Za premazivanje kora, odvojite žumanca od belanaca.

U belance dodajte šećer pa umutite sneg. Dodajte i žumanca, kratko izmiksajte, dodajte ulje i opet promešajte. Na kraju dodajte griz i prašak za pecivo, pa sipajte jogurt.

Prvu koru namažite ovom smesom, prekrijte drugom korom, premažite i nju pa stavite treću koru.

Na treću koru ide fil od pudinga - računajte da ćete imati 4 štrudle ukupno, pa fil podelite na 4 dela - oko 250 ml.

Uvijte kore u štrudlu pa stavite na pleh prekriven papirom za pečenje.

Premažite štrudle uljem i pecite na 180 stepeni oko 20 minuta - najbolje u rerni s ventilatorom.

PREPORUČUJEMO:

 

Štrudle prvo ohladite na sobnu temperaturu, a zatim stavite u frižider.

Secite ih hladne, na parčiće oko 2 centimetra debljine, pospite šećerom u prahu i poslužite.

U video-prilogu pogledajte kako da napravite ovu odličnu pitu!