Fantastičan recept za pitu sa VANILA KREMOM! Lepša od krempite, pravi se od gotovih kora!
Sastojci:
12 komada gotovih kora
Za fil za premazivanje:
- 3 jaja
- 3 kašike šećera
- 200 ml ulja
- 200 ml jogurta
- 100 grama griza
- 1 kesica praška za pecivo
PROČITAJTE I:
Za fil od pudinga:
- 1 litar mleka
- 3 pudinga od vanile
- 9 kašika šećera
- šećer u prahu
Skuvajte puding - sipajte šećer i prašak za puding u činiju i kratko promešajte.
Od hladnog mleka oduzmite 18 kašika i pomešajte sa smesom pudinga i šećera tako da nema grudvica.
Ostatak mleka stavite da provri pa ga sklonite sa vatre, sipajte smesu pudinga i šećera i kuvajte dva minuta da dobije te gusti puding. Prekrite ga prozirnom folijom da se ne stvara korica i pustite da se prohladi.
Za premazivanje kora, odvojite žumanca od belanaca.
U belance dodajte šećer pa umutite sneg. Dodajte i žumanca, kratko izmiksajte, dodajte ulje i opet promešajte. Na kraju dodajte griz i prašak za pecivo, pa sipajte jogurt.
Prvu koru namažite ovom smesom, prekrijte drugom korom, premažite i nju pa stavite treću koru.
Na treću koru ide fil od pudinga - računajte da ćete imati 4 štrudle ukupno, pa fil podelite na 4 dela - oko 250 ml.
Uvijte kore u štrudlu pa stavite na pleh prekriven papirom za pečenje.
Premažite štrudle uljem i pecite na 180 stepeni oko 20 minuta - najbolje u rerni s ventilatorom.
PREPORUČUJEMO:
Štrudle prvo ohladite na sobnu temperaturu, a zatim stavite u frižider.
Secite ih hladne, na parčiće oko 2 centimetra debljine, pospite šećerom u prahu i poslužite.
U video-prilogu pogledajte kako da napravite ovu odličnu pitu!