Jastuk krofne punjene orasima, lepše još niste jeli!
Prste da poližeš!
Potrebno je: 200 gr mlakog mleka; 2 jaja; 450 gr brašna; 15 gr kvasca; 1 kašičica šećera; malo ulja; korica limuna; malo soli; ulje za prženje.
Nadev: 100 gr mlevenih oraha; 1 šaka suvog grožđa; šećer u prahu.
PROČITAJTE I:
Priprema: Rastopiti u malo mleka kvasac dodati šećer, jaja, ulje, korica limuna malo brašna, soli, ostatak brašna i zamesiti glatko testo. Kad odmori tj. poraste premesiti i opstaviti da ponovo poraste.
Istresti na sto, pa razviti na debljinu od pola centimetra. Vaditi modlicom srca. U mlevene oraha dodati malo šećera po želji i suvo grožđe i malo mleka pa ga izmešati.
Vaditi kašičicom i stavljati u jedno srce pa ga poklopiti sa drugi srcem i pritisniti sa strane. Ređati u podmazati poslužavnik i pokriti kesom.
U dublji sud ugrejatiulje i pržiti srca sa obe strane. Vaditi na upijajuće salvete. Posuti prah šećerom.
POGLEDAJTE BONUS VIDEO:
Najbolji recept za domaću krempitu!