Kidi torta sa malinama za praznične dane obradovaće sva vaša čula! (RECEPT)

Alo.rsT.Đ | Ženske priče 2020-01-01 15:25:21 2020-01-01 15:25:21

Šarena, na izgled zabavna i ne previše slatka torta biće omiljeni izbor za svaku proslavu već nakon prvog zalogaja. Uživajte u Kidy torti!

printscreen/instagram/minjinakuh

 

U zimskim danima možete da iskoristite i zamrznute malina. 

Sastojci:

12 belanaca
3 žumanca
12 kašika šećera
150 g crne čokolade
6 kašika brašna


Fil:

9 žumanaca
9 kašika šećera
5 kašika brašna
400 ml mleka
250 g maslaca ( ili 125 g maslaca + 125 g margarina)
100 g mlevene plazme
5 kidy čokoladica sa ukusom jagoda

I još:

180 g šlag krema
350 ml hladnog mleka
150 ml slatke pavlake
300 g zamrznutih malina

Patišpanj: 4 belanca izmiksati sa postepenim dodavanjem 4 kašike šećera u čvrstu posudu zatim dodati jedno žumance. Varjačom umešati 2 kašike brašna i 50 g sitno rendane čokolade. Smesu sipati u pleh veličine 25 x 25 cm ili u okrugli veličine 25-28 cm. Peći na 200 °C oko 13 minuta ili zavisno od vaše rerne. Na isti način pripremiti i preostala dva patišpanja.

Fil: 100 ml mleka sjediniti sa žumancima i brašnom, zatim dodati u preostalih 300 ml mleka koje smo prethodno sjedinili sa šećerom i stavili da provri. Skuvajte fil, zatim ga izmiksajte, pokrijte streč folijom i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. U umućen maslac dodajte postepeo fil koji se ohladio i mutite mikserom, a onda i mlevenu plazmu i sitno seckane kidy čokoladice. Ako je toplo vreme, pre neko što ih iseckate stavite malo u frižider da se stegnu, a možete povećati količinu kao što je u originalnom receptu na 10 komada.

Šlag umutiti sa mlekom i slatkom pavlakom.

Na prvi patišpanj naneti polovinu fila, polovinu malina i šlag. Staviti drugi patišpanj i ponoviti postupak filovanja i završiti trećim patišpanjom. Tortu ukrasite po želji i dobro ohladiti pre služenja.

Expand player
Pogledajte više