Pileća supa sa knedlama
shutterstock
Pileća supa sa knedlama

shutterstock

Foto: shutterstock

Domaću pileću supu jednostavno ne možemo zamisliti bez knedli. Ali, kako ih napraviti da vam se ne raspadnu?

Trik je u pravoj razmeri sastojaka i trenutku u kojem ih ubacite u supu.

PROČITAJTE I:

 

Sastojci:

- 100 grama griza

- 1 jaje

- 50 grama maslaca

- so

- sveže mleveni biber

- muskatni oraščić

Celer peršun

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Priprema:

Dobro izmešajte griz, maslac, jaje, so, biber i oraščić.

Odmah oblikujte knedle kašikom i stavite ih u vruću vodu koja ne sme da vri.

Ako supa/voda ključa, sklonite je s vatre i tek ih onda stavite unutra.

Ako ne stavite odmah u vruću supu, knedle će uvući u sebe vezivo od masnoće i jaja, pa će se raspadati.

Neka se lagano kuvaju poklopljeno nekoliko minuta, a onda isključite šporet i ostavite da odstoje desetak minuta.

Francuski tost gotov za tren oka! Slatka magija koja se pamti

AUTOR: Klix.ba/M.M. DATUM I VREME: 10.11.2019. 14:00 Kada ne znate šta ćete sa ostatkom starog hleba, a ne jedu vam se obične prženice, francuski tost je idealan obrok Foto: Shutterstock Mnogi su čuli za mini specijalitet francuski tost, ali mnogi ne znaju da ga naprave.

 

BONUS VIDEO:

Iscrtajte pravilno obrve i usne