Knedle za pileću supu, mekane kao duša, po najboljem receptu naših mama!
Domaću pileću supu jednostavno ne možemo zamisliti bez knedli. Ali, kako ih napraviti da vam se ne raspadnu?
Trik je u pravoj razmeri sastojaka i trenutku u kojem ih ubacite u supu.
PROČITAJTE I:
Sastojci:
- 100 grama griza
- 1 jaje
- 50 grama maslaca
- so
- sveže mleveni biber
- muskatni oraščić
Priprema:
Dobro izmešajte griz, maslac, jaje, so, biber i oraščić.
Odmah oblikujte knedle kašikom i stavite ih u vruću vodu koja ne sme da vri.
Ako supa/voda ključa, sklonite je s vatre i tek ih onda stavite unutra.
Ako ne stavite odmah u vruću supu, knedle će uvući u sebe vezivo od masnoće i jaja, pa će se raspadati.
Neka se lagano kuvaju poklopljeno nekoliko minuta, a onda isključite šporet i ostavite da odstoje desetak minuta.
BONUS VIDEO:
Iscrtajte pravilno obrve i usne