Kraljevsko bogatstvo ukusa: Čokoladna mus torta koja osvaja na prvi zalogaj!
Ova poslastica je toliko savršenog ukusa da nećete moći da prestanete da je jedete
Sastojci:
200 grama keksa
90 grama rastopljenog maslaca
200 grama tamne čokolade
150 grama mlečne čokolade
40 grama šećera
400 ml slatke pavlake
Priprema:
Keks razlomite na manje komade, te ih u kesici ili sa štapnim mikserom izmrvite. Umešajte rastopljeni maslac u razmrvljeni keks. Na tanjir na kojem ćete servirati tortu prvo stavite papir za pečenje, a zatim obruč za torte kako bi dobio oblik. Na pripremljen papir za pečenje utisnite mešavinu maslaca i keksa, te stavite u frižider da se ohladi. Tamnu i mlečnu čokoladu naseckajte na komadiće. U posudici zagrejte 200 mililitara slatke pavlake, a kad provri, prelijte ga preko naseckanom čokoladom. Tako preliveno pustite jedan minut da odstoji, a onda promešajte dok ne dobijete ujednačenu čokoladnu smesu.
PROČITAJTE JOŠ:
U posudi umutite preostalih 200 ml slatke pavlake sa šećerom. Dok ste mutili slatku pavlaku, prethodno napravljena smesa čokolade i pavlake se ohladila do sobne temperature. U par navrata sipajte slatku pavlaku sa šećerom u smesu. Smesu izlijte na ohlađenu podlogu od keksa. Tortu ostavite preko noći u frižideru da se stegne.