Lazanje po originalnom italijanskom receptu

Alo.rs/M.D./Recepti.com | Ženske priče 2020-01-23 20:27:05 2020-01-23 20:27:05

Uživajte u gurmanskom zalogaju

Shutterstock

 

Potrebno je:

500 g kora za lazanje
500 g mlevenog mesa
1 veća glavica crnog luka
2 dl kuvanog paradajza
po ukusu mleveni crni biber
po ukusu so
po ukusu suvi biljni začin

Bešamel:

100 g margarina
4 kašike ulja
4 kašike brašna
600 ml mleka

Ostalo:

200 g kečapa
500 g kačkavalja

Priprema

1. Meso izdinstamo sa začinima i crnim lukom začinimo i na kraju dodamo kuvani paradajz.

2. Skuvamo testo za lazanje i ređamo u podmazan pleh jedan sloj premazujemo bešamelom (otopimo margarin u ulju dodamo brašno i uz neprekidno mešanje dodajemo mleko dok se ne zgusne) pa razporedimo deo smese od mesa i narendamo malo kačkavalja.

3. Postupak ponavljamo dok ne utrošimo namernice, a završavamo sa testo pa bešamel preko.

4. Premažemo kečapom i narendamo ostatak kačkavalja. Pečemo na 180C oko 30 minuta sečemo i spremne za posluženje.

Expand player
Pogledajte više