Lazanje po originalnom italijanskom receptu
Potrebno je:
500 g kora za lazanje
500 g mlevenog mesa
1 veća glavica crnog luka
2 dl kuvanog paradajza
po ukusu mleveni crni biber
po ukusu so
po ukusu suvi biljni začin
Bešamel:
100 g margarina
4 kašike ulja
4 kašike brašna
600 ml mleka
Ostalo:
200 g kečapa
500 g kačkavalja
Priprema
1. Meso izdinstamo sa začinima i crnim lukom začinimo i na kraju dodamo kuvani paradajz.
2. Skuvamo testo za lazanje i ređamo u podmazan pleh jedan sloj premazujemo bešamelom (otopimo margarin u ulju dodamo brašno i uz neprekidno mešanje dodajemo mleko dok se ne zgusne) pa razporedimo deo smese od mesa i narendamo malo kačkavalja.
3. Postupak ponavljamo dok ne utrošimo namernice, a završavamo sa testo pa bešamel preko.
4. Premažemo kečapom i narendamo ostatak kačkavalja. Pečemo na 180C oko 30 minuta sečemo i spremne za posluženje.