Mini burek sa sirom po starom bosanskom receptu! Ne postoji ništa bolje, ovo je nešto najukusnije!
Večera za pamćenje ili najlepši doručak - sami izaberite
Sastojci:
- 500 g gotovih kora,
- 2 kockice svežeg kvasca,
- 250 ml mleka,
- 6 kašika brašna,
- pola kašičice soli,
- 100 g ulja,
- 300 g sira,
- 200 g kiselog mleka.
PROČITAJTE I:
Priprema:
Kvasac otopiti u mleku, pa ga sjediniti sa prethodno pomešanim brašnom, solju i uljem. Izmešati da se dobije jednolična smesa i ostaviti da odstoji 10-15 minuta.
U posebnoj posudi izgnječiti sir i pomešati sa kiselim mlekom.
PREPORUČUJEMO:
Jednu koru pomoću četkice premazati pripremljenom smesom sa kvascem i brašnom, pa namazati filom od sira. Ne razmazujte fil po celoj kori, već neka ostane uz jednu ivicu, a zatim koru urolajte i smotajte u krug.
Isto uradite sa ostalim korama. Urolane pite složite u podmazan pleh. Ako vam je ostalo smese sa kvascem, prelijte je preko pitica. Pecite na 200 stepeni 30-35 minuta, dok ne dobiju lepu zlatnu boju.
Tri trika za najsavršeniju marinadu! Za ručak po najboljem receptu velikih majstora
AUTOR: Gastro.24.Hr/M.M. DATUM I VREME: 22.09.2019. 08:00 U nastavku pročitajte tri najefikasnije metode mariniranja mesa Foto: Shutterstock Pravilno mariniranje mesa je jako bitno kako bismo spremili savršeno ukusan ručak. Uz pomoć ovog procesa dobijamo bolji ukus, teksturu i aromu. Kiselkaste marinade Kiseline koje se koriste u marinadama, kao što su sirće i limunov sok, prirodna su sredstva za omekšavanje mesa.
BONUS VIDEO:
Najbolje obučen muškarac u Srbiji