Najsavršeniji mafini koje do sada niste jeli! Kada ih jednom probate, uvek ćete ih praviti!
Sastojci:
2 jaja
0,5l mleka
4 dl šećera
4 dl ulja
1l brašna
1 prašak za pecivo
malo soli
6 kašika čokolade u prahu
Glazura:
200 grama čokolade za kuvanje
kašika ulja
Za posipanje:
šaka lešnika, a mogu i orasi, mleveni lan ili kokos
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom, dodajte mleko i ulje. Pomešajte brašno, prašak za pecivo i čokoladu u prahu, dodajte u smesu i dobro izmiksajte. Smesom napunite korpice za mafine tako da ostane 1 prst do vrha. Mafini će se podići toliko da ostane dovoljno mesta za čokoladnu glazuru da ne iscuri napolje.
Pecite na 180 Celzijusa 15-16 minuta. Dok se mafini peku, na pari otopite čokoladu sa malo ulja. Kad je glazura potpuno glatka, sklonite je s pare da se malo prohladi. Lešnike prepržite na tiganju i izdrobite u male komadiće. Glazuru razlijte kašikom po mafinima i gore pospite lešnikom. Stavite na hladno da se čokolada stegne.