Napravite medeno srce, savršeno brz kolač koji može sa duplom merom da bude i torta!
Medeno srce je spas za domaćice!
Potrebno:
- 1 šolja (250ml) kisele vode,
- 1 šolja šećera,
- 1 šolja ulja,
- 1 kašičica sode bikarbone,
- 1 kašičica cimeta,
- malo rendane crne čokolade,
- 2 šolje brašna (može i malo više),
- 3 kašike džema (mi koristimo džem od šljiva, ali može bilo koji),
- 100 grama crne čokolade i malo ulja,
- 200 grama oraha.
PROČITAJTE I:
Priprema:
U jednu vanglu izmešajte šećer, kiselu vodu, sodu bikarbonu, ulje, cimet i rendanu čokoladu.
Zatim dodajte brašno pa kada dobro umutite ne zaboravite džem.
Kada se napravi glatka smesa izlijte je u pleh i pecite na 200 stepeni oko 25 minuta (zavisi od rerne).
Vruć kolač bogato premažite sa džemom, pospite orahe pa preko izlijte glazuru od rastopljene čokolade i ulja.
Ostavite da se kolač ohladi.
PREPORUČUJEMO:
Savet plus:
Medeno srce možete da pravite i kao tortu s tim što ćete da napravite dve kore i da ih filujete sa džemom i orasima, a sve zalijete čokoladom.
Bakina pita sa višnjama, vraća nas u bezbrižno detinjstvo i osvaja na prvi zalogaj!
AUTOR: Bakinakuhinja/M.M. DATUM I VREME: 27.09.2019. 08:00 Ukusna pita za sve sladokusce! Foto: Shutterstock Potrebno je: - 500 g gotovih tankih kora - 300 g višanja - 100 g šećera - 2-3 jajeta - 2-3 kašike griza - 50 ml ulja - 200 ml jogurta - 1/2 praška za pecivo Priprema: Jaja umutiti sa šećerom, dodati griz i prašak za pecivo, jogurt i ulje.
BONUS VIDEO:
Najbolje obučen muškarac u Srbiji