Juliška, brauni, kolač, čokoladni kolač, desert, slatko
Shutterstock
Kolač, torta, desert, slatko, čokolada

Shutterstock, ilustracija

 Foto: Shutterstock, ilustracija

Potrebno:

- 1 šolja (250ml) kisele vode,

- 1 šolja šećera,

- 1 šolja ulja,

- 1 kašičica sode bikarbone,

- 1 kašičica cimeta,

- malo rendane crne čokolade,

- 2 šolje brašna (može i malo više),

- 3 kašike džema (mi koristimo džem od šljiva, ali može bilo koji),

- 100 grama crne čokolade i malo ulja,

- 200 grama oraha.

PROČITAJTE I:

 

Priprema:

U jednu vanglu izmešajte šećer, kiselu vodu, sodu bikarbonu, ulje, cimet i rendanu čokoladu.

Zatim dodajte brašno pa kada dobro umutite ne zaboravite džem.

Torta, kolač, slatkiš, desert

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Kada se napravi glatka smesa izlijte je u pleh i pecite na 200 stepeni oko 25 minuta (zavisi od rerne).

Vruć kolač bogato premažite sa džemom, pospite orahe pa preko izlijte glazuru od rastopljene čokolade i ulja.

Ostavite da se kolač ohladi.

PREPORUČUJEMO:

 

Savet plus:

Medeno srce možete da pravite i kao tortu s tim što ćete da napravite dve kore i da ih filujete sa džemom i orasima, a sve zalijete čokoladom.

Bakina pita sa višnjama, vraća nas u bezbrižno detinjstvo i osvaja na prvi zalogaj!

AUTOR: Bakinakuhinja/M.M. DATUM I VREME: 27.09.2019. 08:00 Ukusna pita za sve sladokusce! Foto: Shutterstock Potrebno je: - 500 g gotovih tankih kora - 300 g višanja - 100 g šećera - 2-3 jajeta - 2-3 kašike griza - 50 ml ulja - 200 ml jogurta - 1/2 praška za pecivo Priprema: Jaja umutiti sa šećerom, dodati griz i prašak za pecivo, jogurt i ulje.

 

BONUS VIDEO:

Najbolje obučen muškarac u Srbiji