Napravite medeno srce, savršeno brz kolač koji može sa duplom merom da bude i torta!
Potrebno:
- 1 šolja (250ml) kisele vode,
- 1 šolja šećera,
- 1 šolja ulja,
- 1 kašičica sode bikarbone,
- 1 kašičica cimeta,
- malo rendane crne čokolade,
- 2 šolje brašna (može i malo više),
- 3 kašike džema (mi koristimo džem od šljiva, ali može bilo koji),
- 100 grama crne čokolade i malo ulja,
- 200 grama oraha.
PROČITAJTE I:
Priprema:
U jednu vanglu izmešajte šećer, kiselu vodu, sodu bikarbonu, ulje, cimet i rendanu čokoladu.
Zatim dodajte brašno pa kada dobro umutite ne zaboravite džem.
Kada se napravi glatka smesa izlijte je u pleh i pecite na 200 stepeni oko 25 minuta (zavisi od rerne).
Vruć kolač bogato premažite sa džemom, pospite orahe pa preko izlijte glazuru od rastopljene čokolade i ulja.
Ostavite da se kolač ohladi.
PREPORUČUJEMO:
Savet plus:
Medeno srce možete da pravite i kao tortu s tim što ćete da napravite dve kore i da ih filujete sa džemom i orasima, a sve zalijete čokoladom.
BONUS VIDEO:
Najbolje obučen muškarac u Srbiji