Napravite pravu domaću turšiju po receptu naših baka!

Stil/M.M. | Ženske priče 2019-10-17 10:18:38 2019-10-17 10:18:38

Svi je volimo!

Shutterstock

Ako tokom zime budete uz svaki ručak jeli povrće iz turšije, vi ćete:

Podstaći obnavljanje crevne mikroflore; ubrzaćete metabolizam; poboljšati imunitet; sprečiti pojavu karcinoma; regulisaćete krvni pritisak; sniziti nivo holesterola; poboljšati raspoloženje itd.

PROČITAJTE I:

 

Recept za turšiju:

Potrebno je:

– 5 kg povrća za turšiju (krastavčići; paprike; šargarepa; zeleni paradajz; karfiol; sitan crni luk itd.)

– 5 l vode

– 1l sirćeta 9%

– 13 supenih kašika šećera;

– 5 supenih kašika soli;

– kesica vinobrana;

– začin: biber u zrnu, mirođija, ren…

Priprema:

Povrće dobro oprati pa očistiti od peteljki. Zatim papriku izbušiti kako bi voda ušla u nju. Šargarepu očistiti, kao i luk i paradajz. Zatim povrće staviti u bure i naliti vodom u kojoj je dodato sirće, so, šećer i vinobran.

PREPORUČUJEMO:

 

Sve dobro izmešati pa pritisnuti povrće da bude što dublje u vodi. Povrće možete dodavati i naknadno u tu vodu, ali isto i vodu možete da dodajete (sa sirćetom i začinima).

Bure čuvajte na suvom i hladnom mestu, daleko od sunca.

Torta sa jabukama i musom od vanile, preukusna jesenja poslastica koja osvaja i mirisom i ukusom!

AUTOR: Gastro.24 Sata.Hr/M.M. DATUM I VREME: 08.10.2019. 08:29 Ako želite da se počastite sezonskim desertom, ovaj recept je pravi izbor za vas Foto: shutterstock Sastojci za biskvit: - 2 veća jaja - 40 g šećera - 1 kašika meda - prstohvat soli - 45 grama brašna Sastojci za jabuke: - 3 kisele jabuke - 50 grama šećera - 2 kašike meda - prstohvat soli - sok pola limuna - 1 puding od vanile - 200 ml mleka ONE SU SAN MNOGIH DOMAĆICA Kremaste i slasne princes-krofne, sa ovim receptom uspeh je zagarantovan!

 

BONUS VIDEO:

Anketa: Šta građani misle o protestu taksista

 

Expand player
Pogledajte više