Napravite Tri leće kolač koji svi vole! Za pripremu vam ne treba puno vremena, a deca ga obožavaju!

Kodex/M.M. | Ženske priče 2019-09-26 08:25:56 2019-09-26 08:25:56

Tri leće, odnosno "Tri mleka" (Tres Leches) kolač koji, smatra se, vodi iz Latinske Amerike.

Shutterstock, ilustracija

Sastojci:

- 6 jaja (480 kcal)

- 300 grama šećera (1200 kcal)

- 200 g brašna (710 kcal)

- 200 g griza (666 kcal)

- Prašak za pecivo

- Prstohvat soli

PROČITAJTE I:

 

Preliv:

- 1 l slatke pavlake (2950 kcal)

- 500 ml mleka (325 kcal)

- 150 grama mleka u prahu (543kcal)

- Karamel preliv (300 g, 1410 kcal za domaći karamel) Ukupno: 8284 kcal

Priprema:

Razdvojiti belanca i žumanca. Belanca čvrsto umutiti sa prstohvatom soli, pa dodavati vanila šećer i kristal šećer uz neprestano mućenje srednjom brzinom. Kad se dobije čvrsti šam, dodavati jedno po jedno žumance.

Prašak za pecivo, brašno i griz, promešati i mešajući žicom lagano umutiti sa već umućenim jajima.

Dobijenu smesu izručiti u četvrtasti pleh pokriven pek papirom. Peći na 220 C oko 30 minuta, tj. dok testo lepo ne porumeni.

PREPORUČUJEMO:

 

Pečeno testo još toplo izvaditi tj. izvrnuti iz pleha na čistu suvu krpu, pa ga dobro izbockati štapićem za ražnjiće.

Umlačiti mleko u velikoj šerpi i u njemu rastopiti mleko u prahu, pa u to dodati hladnu slatku pavlaku i sve dobro izmešati.

Sipati oko pola litra dobijene tečnosti u pleh i pažljivo vratiti još topli kolač preko mleka, i izbockati ga i sa gornje strane a onda ostatkom mleka polako preliti celi kolač. Iako izgleda da je mnogo mleka, ne sekirajte se sve će to kora upiti.

Za kraj je još premažite karamelom, pri čemu možete koristiti kupovni karamel, a možete ga i napraviti sami po receptu za domaći karamel.

Gotov kolač dobro ohladite, režite na kocke i uživajte u osvežavajućem, laganom kremastom nezaboravnom tri leće zalogaju.

Ipak imajte na umu, koliko god lagano izgledao, mnogo kalorija je u jednom komadu…

Tri leće možete spremati i bez karamela, pa poslužiti posutog svežim voćem poput jagoda, malina, borovnica u nešto laganijem izdanju…

Kremasta kapućino torta, jeftina a brza priprema poslastice koju će vaši najmiliji obožavati!

AUTOR: Stvarukusa/M.M. DATUM I VREME: 12.09.2019. 08:17 - 12.09.2019. 09:20 Magija ukusa Foto: Shutterstock Sastojci: Crni fil: - 600 ml mleka - 7-8 kašika griza - 3 kašičice kakaoa - 4-6 šećera - 20g čokolade - 10 g vanilin šećera Svetli fil: - 500 ml slatke pavlake - 250 g maskarpone sira - 50 g šećera u prahu OČAS POSLA!

 

BONUS VIDEO:

Najbolje obučen muškarac u Srbiji

 

Expand player
Pogledajte više