Ova prasetina iz rerne je ubedljivo najbolji način za pripremanje svinjskog mesa!
Pročitajte u nastavku kako da je pripremite
Potrebno je:
Manje prase i ili deo praseta
Soli
Malo ulja
Može malo piva za premazivanje
Nekoliko letvica za podmetanje
Prirema:
Meso dobro posoliti i utrljati so u prase. Malo but zaseći ako je deblje i tu staviti so. Ispod praseta poređati tanke letvice da vam se meso ne zalepi za pleh. U pleh sipati malo vode. Uključiti rernu na 250 stepeni pa je smanjiti na oko 170 stepeni C.
Možete pokriti i malo folijom, pa kasnije je skloniti. Povremeno meso premazivati pivom ili mešavinom ulja, vode i soli. Voditi računa da u plehu uvek bude vode. Kad je meso već pečeno nemojte sipati vodu više.
Da biste proverili da li je meso pečeno, probodite ga nožem. Ako se seče lagano, znaćete da je pečeno.
Potrebno mu je oko 4-5 sati da se lepo ispeče. Kad se ispeče, ohladite ga i hladno isecite na kocke.