Pesak torta - omiljena srpska poslastica!
Nepečena, brza torta predivnog ukusa, spoj mlevenih oraha, čokolade, kokosa
Sastojci – Pesak torta:
1 litar mleka
2,5 dl slatke pavlake ili šlaga
125 g prah šećera
9 kašika šećera
4 pudinga od vanile
100 g kokosa (mlevenih oraha ili lešnika)
250g margarina
100g čokolade za kuvanje
150g mlevenog plazma keksa
Priprema – Pesak torta:
1. korak: U litar mleka dodati 9 kašika kristal šećera, pa u njemu skuvati sve pudinge od vanile. Umutiti penasto margarin sa prah šećerom.
2. korak: Kada se puding malo prohladi dodavati umućen margarin, najbolje kašiku po kašiku. Smesu podeliti na tri dela.
3. korak: U jedan deo dodati plazma keks. Njega postaviti kao donju koru jer se lepo oblikuje. Drugi fil pomešati sa kokosom ili orasima ili pečenim lešnicima. Premazati drugi sloj. U treći deo dodati otopljenu čokolad i formirati gornji sloj. Ukrasiti slatkom pavlakom ili šlagom.
Vaša Pesak torta je spremna.