Pileći paprikaš spremljen na ovakav način postaće jedno od omiljenih jela vašeg porodičnog menija!
Srbi ipak najviše vole "na kašiku"...
Izuzetno je važno da svaki dan barem jedan obrok bude "na kašiku"
Potrebno je:
500 gr pilećeg mesa
500 gr krompira
1 jaje
lovorov list
2 šargarepe
1 glavica luka
1 zelene paprike
1 šolja paradajza kuvanog ili mlevenog
1 kašičica začinske paprike
1 kašike brašna
1/2 kašike griza
1 kašika suvog začina
50 ml. ulja
peršunov list
so i biber
Evo sastava za proju:
130 gr kukuruznog brašna
50 ml ulja
200 ml jogurta
soli
1/2 praška za pecivo.
Sve izjednačiti i peći na 200 stepeni C oko 35 min da poirumeni.. Torta joj nije ravna..
Pripremu možete pogledati u sledećem videu:
Pročitajte i: