Makaronsi, padaobranci, kolač, slatkiš, desert
Shutterstock, ilustracija
Makaronsi, padaobranci, kolač, slatkiš, desert

Shutterstock, ilustracija

 Foto: Shutterstock, ilustracija

Potrebni sastojci:

- 4 belanca

- 200 g šećera u prahu

- 200 g kokosa

- 150 grama mlevene plazme

PROČITAJTE I:

 

Nadev:

-1 jaje

- 100 g šećera u prahu

- 2 rebra čokolade

- 100 g margarina

Makaronsi, padaobranci, kolač, slatkiš, desert

Shutterstock, ilustracija

 Foto: Shutterstock, ilustracija

Priprema:

Umutiti čvrst sneg od belanaca i šećera, dodati kokos i plazmu.

Kašičicom vaditi puslice i ređati u namazan i brašnom posut pleh.

PREPORUČUJEMO:

 

Peći na 100 stepeni jedan sat i ostaviti da se ohladi.

Na pari skuvati jaje i šećer, dodati čokoladu, pa skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi. Umutiti margarin, spojiti sa ohlađenim filom i dobro izmešati.

Po dve puslice spojiti ovim filom.

Čokoladni sufle, preukusna poslastica od samo 4 sastojka gotova za svega 10 minuta!

AUTOR: 24sata.hr/M.M. DATUM I VREME: 21.09.2019. 08:00 Ovaj kolač je prema legendi nastao kao greška šefa Žan-Žorža Vongerihtera, koji je čokoladni biskvit iz rerne izvadio prerano, a rezultat je bio neodoljiv... Foto: Shutterstock, ilustracija Lava kolači (sufle) savršena su čokoladna poslastica - spolja sočan biskvit, a unutra topla čokolada, zbog koje je poslastica i dobila ime.

 

BONUS VIDEO:

Modni saveti Suzane Perić