Plazma torta sa lomljenom čokoladom, desert sa pet zvezdica!
Svaki zalogaj je poseban doživljaj!
Sastojci za plazma tortu sa lomljenom čokoladom
oko 300 g piškotica
300 g mlevenog plazma keksa
250 g margarina
200 g mlevenog oraha ( ili lešnika )
200 g šećera u prahu
oko 2,5 dl soka od narandže za natapanje plazma keksa
3 vanil šećera
rendana kora jedne pomorandže
100 g crne čokolade
oko 2 dl soka od narandže za natapanje piškotica
Za ukrašavanje:
2 – 3 šlaga
Način pripreme plazma torte sa lomljenom čokoladom
U jednoj činiji izmešati mleveni plazma keks i mlevene orahe i preliti sa sokom od narandže, sok dodavati postepeno. Ne sme da bude retko.
U drugu činiju staviti omekšali margarin na sobnoj temperaturi, šećer u prahu i dodati nekoliko kašika natopljene smese od keksa, pa dobro izraditi mikserom. Zatim dodati ostatak smese od keksa i oraha, vanil šećer, koru od pomorandže i sve zajedno izraditi.
Zatim izlomiti čokoladu na sitnije komadiće, ili samo krupno izrendati i kašikom sve spoijiti.
Na okruglu tacnu, ili neki drugi oblik poređati jedan red piškotica kratko umočenu u sok od narandže. Preko toga namazati polovinu fila, pa onda poređati još jedan red keksa i preko staviti fil. Ukrasiti sa šlagom i lomljenom čokoladom, ili po želji. Tortu staviti u frižder i poslužiti kad se dobro ohladi i stegne.
Pročitajte još: