Plazma torta sa "Milka" čokoladom, otvaraćete frižider noću
Obradujte ukućane, biće vam zahvalni
Sastojci
Za kore:
15 belanaca
3 žumanca
15 kašika šećera
15 kašika mlevene plazme
3 kašike brašna
1 kesica praška za pecivo
Za fil:
12 žumanaca
200 g šećera
1 l mleka
2 kesice pudinga od vanile
250 g putera ili margarina
200 g bele Milka čokolade
150 g mlevenog plazma keksa
I još:
500 g šlag krema
kisela voda
Priprema
1. Kore: Umutiti 5 belanaca u čvrst sneg. Dodati 5 kašika šećera i mutiti dok se šećer ne otopi. Dodati 1 žumance i još malo mutiti. Na kraju dodati 5 kašika mlevene plazme, 1 kašiku brašna i 1/3 kesice praška za pecivo. Sve lagano sjediniti. Masu izliti u pleh obložen pek papirom i peći na 220'C oko 15 minuta. Ispeći tri ovakve kore.
2. Fil: U odgovarajućoj šerpi umutiti penasto 12 žumanaca sa 200 g šećera. U posebnoj činiji razmutiti 2 kesice pudinga od vanile u malo mleka. Dodati puding žumancima i još malo mutiti. Na kraju dodati preostalo mleko od 1l. Staviti ovo da se kuva na pari. Kada je skoro kuvano, dodati 200 g bele Milka čokolade i mešati dok se čokolada ne otopi. Skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi. Posebno umutiti puter ili margarin i sjediniti sa ohlađenim filom. Na kraju u fil dodati 150 g mlevenog Plazma keksa.
3.Umutiti 500 g šlag krema sa kiselom vodom (400-500 ml kisele vode).
4. Finalni postupak: na prvu koru staviti 1/3 fila, a zatim 1/3 šlaga. Postupak ponoviti još dva puta.