Posni ručak, jede se bez hleba, a pruža vrhunsko uživanje!

bakinakuhinja/S.Ć. | Ženske priče 2021-03-25 10:00:24 2021-03-25 10:00:24

Brzo se sprema, još brže jede

bakina kuhinja

Posni krompir potrebno je:

600 gr krompira
30 gr pirinča
1 veća glavica crnog luka
soli ili suvi začin po želji
granule belog luka
bibera..maslinovo ulje
300 ml vode
1 kašika instat supe od pečuraka

Za čorbu je potrebno:

1 l vode
200 ml kuvanog paradajza
30 ml maslinovog ulja
1 sveža paprika
malo soli i suvg začina po želji
celerov list i peršunov
testenina bez jaja

Priprema:

Kromir očistit pa ga iseći na tanke listiće...Posoliti pobiberiti, dodati beli luk, ulje i sve dobro izmešati. Pleh podmazati. Glavicu luka iseći na kolutove pa ga posoliti . U pleh poredjati pola krompira pa preko njega kolutove luka i pirinač pa drugi deo krompira .

U 300 ml vode sipajte 1 punu kašiku instat od pečuraka promešajte i prelite krompir. Još malo pouljite.

Ako imate neku ribu stavite preko kromira. Pokriti malo aluminijskom folijom a pola sata pred kraj otkite i zapecite da lepo porumeni.Sjajan krompir koji se jede bez hleba

Paradajz čorba priprema :

U vodu sipati paradajz, dodati papriku svežu ili iz zamrzivača i celerov list.

Dodati ulje i pustiti da vri 5 min pa dodati testeninu i posoliti po ukusu. kuvati 4-5 min pa ubaciti peršunov list i isključiti.

Napomena:
U koliko nemate testeninu umutit 1 malu kašičicu brašna sa malo vode u ubacite...

 

Expand player
Pogledajte više