Posni ručak, jede se bez hleba, a pruža vrhunsko uživanje!


bakina kuhinja
Posni krompir potrebno je:
600 gr krompira
30 gr pirinča
1 veća glavica crnog luka
soli ili suvi začin po želji
granule belog luka
bibera..maslinovo ulje
300 ml vode
1 kašika instat supe od pečuraka

bakina kuhinja
Za čorbu je potrebno:
1 l vode
200 ml kuvanog paradajza
30 ml maslinovog ulja
1 sveža paprika
malo soli i suvg začina po želji
celerov list i peršunov
testenina bez jaja

bakina kuhinja
Priprema:
Kromir očistit pa ga iseći na tanke listiće...Posoliti pobiberiti, dodati beli luk, ulje i sve dobro izmešati. Pleh podmazati. Glavicu luka iseći na kolutove pa ga posoliti . U pleh poredjati pola krompira pa preko njega kolutove luka i pirinač pa drugi deo krompira .
U 300 ml vode sipajte 1 punu kašiku instat od pečuraka promešajte i prelite krompir. Još malo pouljite.
Ako imate neku ribu stavite preko kromira. Pokriti malo aluminijskom folijom a pola sata pred kraj otkite i zapecite da lepo porumeni.Sjajan krompir koji se jede bez hleba

bakina kuhinja
Paradajz čorba priprema :
U vodu sipati paradajz, dodati papriku svežu ili iz zamrzivača i celerov list.
Dodati ulje i pustiti da vri 5 min pa dodati testeninu i posoliti po ukusu. kuvati 4-5 min pa ubaciti peršunov list i isključiti.
Napomena:
U koliko nemate testeninu umutit 1 malu kašičicu brašna sa malo vode u ubacite...