Pravi domaći sok od paradajza bez konzervansa, najzdavije od prirode! (RECEPT)

JužnaSrbija/M.M. | Ženske priče 2019-09-17 15:36:44 2019-09-17 15:36:44

Starinski način pripreme zimnice podrazumeva da se sprema bez konzervansa! Tako se sprema i ovaj kuvani paradajz.

Shutterstock

Sastojci:

- 6 kg paradajza (pre čišćenja)

- 2 kašike soli

- 4 kašike šećera

- crni luk i ljute papričice, celer - sve po ukusu

PROČITAJTE I:

 

Priprema

Paradajz dobro oprati.

Očistiti i iseći na komade.

Samleti mašinicom za mlevenje paradajza.

Procediti u specijalnoj cedaljki.

PREPORUČUJEMO:

 

Sipati u šerpu, dodati so i šećer i kuvati. Kad provri, kuvati još 10-15 minuta.

Flaše zagrejati u rerni, 10 minuta na 100 stepeni.

Vruć paradajz sipati u vruće flaše. Na svaku flašu staviti parče celofana potopljeno u alkohol ili rakiju, stegnuti gumicom i staviti zatvarač.

Flaše uviti u peškir i ostaviti 24 sata da se tako ohlade.

 

Expand player
Pogledajte više