PRŽENE LIGNJE u preukusnoj marinadi!

serbiancafe.com/S.Ć. | Ženske priče 2020-10-31 18:47:02 2020-10-31 18:47:02

Savršena ideja za lagan popodnevni ručak

Shutterstock

Sastojci:

Glavni sastojci:

- 400 g zamrznutih očišćenih lignji
- malo soli
- malo maslinovog ulja za prženje lignji

Sastojci za marinadu:

- 1 čen belog luka
- 1 kašičica mešavine mediteranskog začinskog bilja
- 1 kašika maslinovog ulja

Sastojci za paniranje:

- 1 kašika prezli
- 1 kašika brašna
- 1 kašičica kukuruznog griza
- 1 kašika kukuruznog brašna

Priprema:

1. Lignje oprati pod tekućom vodom.

2. Perajice na užem kraju lignji oštrim nožem odseći (treba oprezno odrezati peraje da se ne ošteti trup).

3 .Lignje iseći na kolutove cca od 1,5 cm debljine.

4. Pripremite marinadu:

5. Beli luk oljuštiti iseći i izgnječiti ili sitno iseckati.

6.U činijicu staviti izgnječen beli luk, mešavinu mediteranskog začinskog bilja i maslinovo ulje.

7.Dobro izmešati i staviti na stranu dok se lignje isprže.

8.U jednoj posudi izmešati sastojke za paniranje – brašno, prezle, kukuruzni griz i kukuruzno brašno.

9.Kolutove lignji i krakove posoliti.

10.Svaki kolut lignje i njene krakove provući kroz pripremljenu mešavinu za paniranje.

11.Tako pripremljene kolutove i krakove odlagati na tacnu za posluživanje posutu prezlima.

12.U tiganju zagrejati ulje, staviti deo pripremljenih lignji (samo toliko da su jedna kraj druge raspoređene u tiganju) i kratko propržiti.

13.Prvo pržiti kolutove, a onda krakove.

14.Pržene lignje i krakove odlagati na papirni kuhinjski ubrus da upije višak masnoće.

15.Prilikom serviranja lignje preliti sa pripremljenom marinadom.

Pročitajte još:

Expand player
Pogledajte više