Puslica torta - Kremasta, lagana, izdašna, vraća osmeh na lice!

Alo.rs/S.Ć. | Ženske priče 2021-03-22 22:54:50 2021-03-22 22:54:50

Puslica torta je kombinacija beze korica i čokoladnog fila, sa tankim slojem slatke pavlake

printscreen/domacirecept

PRIPREMA KORICA ZA TORTU:

Umutiti 5 belanaca, 10 kašika šećera i 2-3 kapi sirćeta. Dok se kora muti rerna se greje na 200 stepeni. Belanac razliti na papir za pečenje i čim se pleh stavi u rernu smanji se temperatura na 100 stepeni i 45 minuta NE OTVARATI RERNU!!! nakon toga kora je gotova. Isti postupak upotrebiti za svaku sledeću koru. Najbitnije je da se rerna ugreje dok se kora muti.

Sastojci za fil:

10 žumanaca
700 ml mleka
7 punih kašika mlekog brašna
10 kašika šećera
200 gr maslaca
200 gr crne čokolade
200 ml slatke pavlake

Priprema:

Žumancima dodajemo šećer i brašno, pa nalijemo oko 200 ml hladnog mleka, dok ostatak ostavimo na vatru da provri.

Kad amleko provri zakuvavamo žumanca i mešamo dok se ne zgusne.

Sklanjamo sa vatre i prelivamo preko izlomljene čokolade u drugoj posudi.

Mešamo dok se čokolada ne otopi, pa stavljamo preko fila foliju i ostavljamo da se ohladi.

Maslac sobne temperature dodajemo u ohladjen fil i sve mutimo.

Ako dodajete margarin prvo ga umutite pa mu dodavajte fil i mutite. Maslacu to nije potrebno.

Umutite posebno slatku pavlaku.

Na prvu koru stavljamo pola čoko krema, pa preko njega pola slatke pavlake.

Postupak kore, fil I, pa fil II, ponavljamo još jednom.

Torta je gotova, a dekoracija je po želji.

Gotovu Puslica tortu ostaviti dobro da se ohladi pa je poslužiti.

Prijatno.

Expand player
Pogledajte više