Ramen
Shutterstock
Ramen

Shutterstock

Ramen, Foto: Shutterstock

Sastojci:

(supa)

1 pileća kocka (40 gr)

50 gr đumbira (koren)

beli luk u prahu ili granulama (po želji)

čili u prahu

1 supena kašika soja sosa

(rezanci)

2 pakovanje ramen rezanaca ili instant rezanaca,

so

(dodaci)

1 kuvano jaje

3-4 kom mladi luk ili praziluk

50 gr kukuruz šećerac

250 gr junetine

Priprema:

Skuvati jaje da bude rovito ili poširati.. Đumbir iseckati na sitne komadiće i staviti u šerpu sa pola litre vode. Dodati pileću kocku za supu i beli luk.

Pustiti da proključa i onda kuvati jos 5-7 minuta. Nakon toga dodati jednu supenu kašiku soja sosa (ili više po ukusu). Dodati čili, pa kuvati jos 2 minute.

Pripremiti povrće koje želite staviti u ramen. Jedan od tradicionalnih sastojaka je mladi luk ili praziluk koji pripremate tako što ga sitno naseckanog malo propržimo na ulju.

Ukoliko želite možete ga koristii i svežeg. Junetinu narezati na kockice i ispeći. Sastojci za ramen su raznovrsni tako da možete staviti i bilo šta drugo što vam je po ukusu i imate pri ruci.

Rezance zalijte s ključalom vodom i ostavite da odstoje 3 do 4 minute.

Dok su u vodi, dodajte malo soli.

Poslužuje se tako da u činije prvo naspemo supu a zatim dodamo oceđene rezance. Supa bi otprilike trebala prekrivati rezance mada ne u potpunosti ih potopiti.

Na rezance se ređaju polovina jajeta, meso, mladi luk i ostali dodaci koje ste pripremili. Tradicionalno se jedu japanskim štapićima uz pomoć male kašike.