Palačinke, palačnika, slatkiš, američke palačinke
Shutterstock, ilustracija
Palačinke, palačnika, slatkiš, američke palačinke

Shutterstock, ilustracija

Palačinke, palačnika, slatkiš, američke palačinke, Foto: Shutterstock, ilustracija

Američke palačinke su vrhinska poslastica koja se od naših klasičnih palačinki razlikuje u debljini, koja se dobija gustoćom testa i dodavanjem praška za pecivo.

Testo je takve gustoće da se jedva razliva po tiganju, pa ga možete lako oblikovati kako želite.

Da li ste probali američke palačinke?

 

Napraviti američke palačinke u običnom tiganju nije nikakav problem, svi to možete.

Sastojci koji su vam potrebni:

2 čaše (od 2 dl) mleka

1/2 čaše jogurta

1/2 čaše ulja

1/2 čaše šećera

2,5 čaše brašna

1 kesica praška za pecivo

1 prstohvat soli

2 veća jajeta

BEZ IMALO MUKE Najbolji recept i postupak za američke palačinke!
AUTOR: ALO! DATUM I VREME: 22.01.2017. 10:36

2 Komentara
Američke palačinke se od naših razlikuju u debljini, koja se dobija gustoćom testa i dodavanjem praška za pecivo!

Američke palačinke
Američke palačinke, Foto: Profimedia
Testo je takve gustoće da se jedva razliva po tiganju, pa ga možete lako oblikovati kako želite.

Napraviti američke palačinke u običnom tiganju nije nikakav problem, svi to možete.

Sastojci:

- 200 grama brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- sasvim malo sode bikarbone
- 2 jajeta
- 300 mililitara mleka
- 1 kašika ulja ili putera
- malo soli
- 2 kašike šećera
- 1 vanilin šećer

Postupak:

- Umutite žumanca sa šećerom i vanilinim šećerom, zatim dodajte ulje (ili puter), kratko izmiksajte, pa dodajte mleko.

- Smanjite brzinu miksera i u smesu dodajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i malo soli.

- Na kraju lagano ručno umešajte belanca.

- Tiganj namastite uljem ili puterom, zagrejte na srednjoj temperaturi i izlijte određenu količinu smese.

- Kao i kod naših, kada počnu da se prave mehurići, palačinka je spremna za prevrtanje.

Priprema:

Odvojte žumance od belanca. Posebno umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, zatim dodati žumance. Umutite žumanca sa šećerom i vanilinim šećerom, zatim dodajte ulje (ili puter), kratko izmiksajte, pa dodajte mleko. Zatim, mutiti još malo mikserom, onda dodati brašno, prašak za pecivo, so, i mutiti još malo mikserom na najsporijoj brzini, da smesa nema grudvice.

Tiganj namastite uljem ili puterom, zagrejte na srednjoj temperaturi i izlijte određenu količinu smese.

Tiganj mora da bude vreo, čim stavite prvu palačinku smanjite temperaturu na polovinu. Palačinku okrenuti kad počnu da izlaze balončići.

Za početnike je bolje da peku po jednu palačinku, a ko je malo spretniji, može i po tri od jednom.

Palačinke filujte po želji medom, kremom, čokoladom, jedite uz voće, kako ko voli. Prijatno!