Recept za rozen tortu bez pečenja kora, savršena poslastica čiji se ukus dugo pamti!

Brzikolači/M.M. | Ženske priče 2019-08-28 08:29:13 2019-08-28 08:29:13

Kolač na brzinu

Shutterstock, ilustracija

Potrebno je:

- 1 pakovanje rozen kora

- 500 ml mleka

- 300g šećera

- 150g maslaca

- 100g bele čokolade

- 300g mlevenog keksa

- 250g mlevenih oraha

PROČITAJTE I:

 

Glazura:

- 100g čokolade

- 3 kašike ulja

Priprema:

Na vatru staviti mleko i šećer i sačekati da provri. Zatim dodati iseckani maslac i izlomljenu čokoladu. Mešati dok se ne otope.

Skloniti sa vatre i dodati mleveni keks i orahe, sve sjediniti i ostaviti da se prohladi.

PREPORUČUJEMO:

 

Po četiri kašike mlakog fila stavljati na korice i mazati.

Tortu pritisnuti i ostaviti da odstoji sat vremena.

Nakon tog vremena otopiti čokoladu sa uljem na pari ili u mikrotalasnoj otapajući je po 15 sekundi dok se potpuno ne otopi. Preliti preko kolača, poravnati i ostaviti da se stegne.

Držati u frižideru dok se sve ne poveže lepo i sjedine ukusi, a posle se može držati i na sobnoj temperaturi. Iseći u štanglice.

Savršene LEDENE KOCKE po prepoznatljivom maminom receptu!

AUTOR: Lepaisrećna/M.M. DATUM I VREME: 15.08.2019. 08:29 - 20.08.2019. 09:03 Sočni kolač koji vraća u dane detinjstva! Foto: Shutterstock, ilustracija Ako vam se jede nešto slatko i čokoladno, a u isto vreme sočno, ledene kocke su izbor sa kojim ne možete da pogrešite, piše Lepa & Srećna.

 

BONUS VIDEO:

Domaći sladoled od kondenzovanog mleka po receptu majstora!

 

Expand player
Pogledajte više