Recept za rozen tortu bez pečenja kora, savršena poslastica čiji se ukus dugo pamti!
Potrebno je:
- 1 pakovanje rozen kora
- 500 ml mleka
- 300g šećera
- 150g maslaca
- 100g bele čokolade
- 300g mlevenog keksa
- 250g mlevenih oraha
PROČITAJTE I:
Glazura:
- 100g čokolade
- 3 kašike ulja
Priprema:
Na vatru staviti mleko i šećer i sačekati da provri. Zatim dodati iseckani maslac i izlomljenu čokoladu. Mešati dok se ne otope.
Skloniti sa vatre i dodati mleveni keks i orahe, sve sjediniti i ostaviti da se prohladi.
PREPORUČUJEMO:
Po četiri kašike mlakog fila stavljati na korice i mazati.
Tortu pritisnuti i ostaviti da odstoji sat vremena.
Nakon tog vremena otopiti čokoladu sa uljem na pari ili u mikrotalasnoj otapajući je po 15 sekundi dok se potpuno ne otopi. Preliti preko kolača, poravnati i ostaviti da se stegne.
Držati u frižideru dok se sve ne poveže lepo i sjedine ukusi, a posle se može držati i na sobnoj temperaturi. Iseći u štanglice.
BONUS VIDEO:
Domaći sladoled od kondenzovanog mleka po receptu majstora!