Recept za savršeno mekane i sočne tulumbe, slatkoća koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim!

Žena/M.M. | Ženske priče 2019-10-10 08:39:35 2019-10-10 08:39:35

Ako volite urmašice uz kafu kao desert posle ručka i za iznenadne goste, predlažemo da napravite urmašice sa čokoladom.

Profimedia

Sastojci za testo :

brašno 300 g

ulje 100 ml

voda 450 m

so malo

prašak za pecivo 1 kesica

jajeta 4

PROČITAJTE I:

 

za sirup :

- šećer 700 g

- voda 700 ml

- limun 1

Kako pripremiti:

Vodu, ulje i malo soli (na vrh kašiice) staviti da provri. Skloniti sa ringle, dodati brašno i prašak za pecivo, izmešati. Kad se ohladi, dodavati jaja, jedno po jedno i mešati varjačom. Smesu sipati u špric, pa istiskivati tulumbe u pleh, obložen papirom za pečenje.

PREPORUČUJEMO:

 

Peći oko 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Smanjivati temperaturu (do 150 stepeni), ali u toku pečenja ne otvarati rernu.

Pečene tulumbe poređati u pleh i zaliti sirupom.

Sirup: Šećer i vodu kuvati, kad provri, još 10-ak minuta. Dodati i sok od jednog limuna. Tople tulumbe preliti toplim sirupom. Ostaviti da upiju i da se ohlade.

Uživajte u ukusu!

Napravite Tri leće kolač koji svi vole! Za pripremu vam ne treba puno vremena, a deca ga obožavaju!

AUTOR: Kodex/M.M. DATUM I VREME: 26.09.2019. 08:25 Tri leće, odnosno "Tri mleka" (Tres Leches) kolač koji, smatra se, vodi iz Latinske Amerike.

 

BONUS VIDEO:

Kako se pravilno našminkati za 5 minuta

 

Expand player
Pogledajte više