Recept za savršeno mekane i sočne tulumbe, slatkoća koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim!
![Tulumbe](/data/images/2019-10-10/217243_profimedia-0241311562-1000x0_f.jpg?v=1570689575)
![Tulumbe](/data/images/2015-07-19/1819_tulumbe-shutterstock-1000x0_orig.jpg)
Shutterstock
Sastojci za testo :
brašno 300 g
ulje 100 ml
voda 450 m
so malo
prašak za pecivo 1 kesica
jajeta 4
PROČITAJTE I:
za sirup :
- šećer 700 g
- voda 700 ml
- limun 1
![Orah, med, limun](/data/images/2018-12-11/158876_shutterstock-576113026-1000x0_orig.jpg)
Shutterstock
Kako pripremiti:
Vodu, ulje i malo soli (na vrh kašiice) staviti da provri. Skloniti sa ringle, dodati brašno i prašak za pecivo, izmešati. Kad se ohladi, dodavati jaja, jedno po jedno i mešati varjačom. Smesu sipati u špric, pa istiskivati tulumbe u pleh, obložen papirom za pečenje.
PREPORUČUJEMO:
Peći oko 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Smanjivati temperaturu (do 150 stepeni), ali u toku pečenja ne otvarati rernu.
Pečene tulumbe poređati u pleh i zaliti sirupom.
Sirup: Šećer i vodu kuvati, kad provri, još 10-ak minuta. Dodati i sok od jednog limuna. Tople tulumbe preliti toplim sirupom. Ostaviti da upiju i da se ohlade.
Uživajte u ukusu!
BONUS VIDEO:
Kako se pravilno našminkati za 5 minuta