Recept za savršenu SVILENU PITU! Napravite najlepšu poslasticu za 15 minuta
Francuska svilena pita ne sprema se dugo, te je idealna za sve one koji vole da pojedu nešto slatk oali ne i da mnogo vremena utroše u pripremu slatkiša. Takođe, malo ko je odoleo čokoladnim zalogajima sa čokoladnim mrvicama!
Sastojci:
Za koru:
230 gr oreo keksa
3 kašike istopljenog neslanog maslaca
PROČITAJTE JOŠ:
Za fil:
260 gr šećera
4 velika jajeta
230 gr čokolade za kuvanje (otopljene)
dve kašičice ekstrakta vanile
140 gr maslaca otopljenog na sobnoj temperaturi
2 kašike slatke pavlake
4 kašičice šećera u prahu
Za preliv:
1 šoljica slatke pavlake
2 kašike šećera u prahu
1 kafena kašičica ekstrakta vanile
čokoladne mrvice ili kakao prah za ukras
Priprema:
Zagrejte rernu na 250 stepeni. Pouljite pleh. Stavite oreo keks u blender i meljite dok ne dobijete prah. Dodajte rastopljeni maslac i promešajte. Smesu utisnite u pleh. Pecite deset minuta. Ostavite da se potpuno ohlade.
U šerpici umutite jaja i šećer. Kuvajte stalno mešajući. Potom dodajte čokoladu i vanilu i mešajte dok smesa ne postane glatka. Ostavite da se ohladi. U drugu posudu mikserom mešajte puter dok ne bude penast. Postepeno dodajte ohlađenu čokoladnu smesu i izmiksujte najvećom brzinom pet minuta.
Izlijte smesu na testo i ravnomerno rasporedite. Ostavite u frižideru šest sati. Preliv napravite uz pomoć električnog miksera. Slatku pavlaku, šećer i vanilu mešajte dok ne dobijete čvrstu smesu. Stavite preko i ukrasite čokoladnim mrvicama ili kako prahom.