SALATE, SLAVA, TRPEZA
Shutterstock, ilustracija
Zeleni rolat

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Potreban materijal:

- 500g pilećeg belog mesa

- 300g šunke

PROČITAJTE I:

 

- 300g kačkavalja

- 200g mariniranih šampinjona

- 5 jaja

- 200g kisele pavlake 20%mm

- 1 kašika ulja

- 2 kašike brašna

- 10g praška za pecivo

- mešavina začina

Začini, začin, lan, kurkuma

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Priprema:

Meso obariti posebno u posoljenoj vodi, ocediti od tečnosti, ohladiti i sitno naseckati. Šunku iseći na rezance, kačkavalj izrendati na krupno rende, a šampinjone iseći na listiće.

Tepsiju za pečenje dimenzija približno 30x20cm nauljiti i posuti brašnom. Barenim i iseckanim mesom prekriti dno tepsije, posuti šampinjonima i preko složiti šunku i na kraju rendani kačkavalj.

PREPORUČUJEMO:

 

Umutiti jaja i pavlaku, dodati kašiku brašna, prašak za pecivo i mešavinu začina po ukusu. Umućenu masu preliti preko sadržaja u tepsiji. Preko staviti aluminijumsku foliju. Peći u predhodno zagrejanoj rerni na 200C 30 minuta, a zatim skinuti foliju i peći još 15 minuta.

Ostaviti je da se skroz ohladi, poželjno je i u frižideru, kako bi se mogli seći lepi parčići.

Najlepše posne salate za svačiji ukus! Bilo kao prilog ili glavno jelo uz njih se uživa!

Ponekad su smatrane kao lep prilog, ali sa ovim receptima će postati glavno jelo Foto: Shutterstock Polako počinje period slava, ali i posta, zato su ovde najlepše i najukusnije posne salate u kojima će svako uživati. 1.

 

BONUS VIDEO:

Iscrtajte pravilno obrve i usne