Slatki hleb sa sirom i suvim grožđem, miriše na domaće

Stil.rs | Ženske priče 2020-11-18 17:34:18 2020-11-18 17:34:18

Jednostavno se priprema, a ukus je nezaboravan

Printscreen

Savršen domaći slatki hleb, koji će obožavati svi ukućani. 

Sastojci:

300 g sitnog neslanog sira ili rikote
250 g šećera
3 jaja
250 g brašna
50 ml. mleka
1 kesica praška za pecivo (10 g)
dve šake suvog grožđa

Priprema:

Ulupajte belanaca sa šećerom. Odvojeno, mikserom ulupajte sir sa žumancima, zatim pomešajte sa brašnom, mlekom i praškom za pecivo, pa tome dodajte ulupana belanca. Umešajte suvo grožđe. Da ne bi padali na dno stavite suvo grožđe u kesu i uspite šaku brašna pa protresite,odstranite brašno pa umešajte suvo grožđe.

Expand player
Pogledajte više