Sočna gibanica od suvog hleba, oduševiće vaše ukućane! (RECEPT)
Ekonomičan doručak, a po mogućnosti i večera.
Bogata večera ili ukusan doručak, na vam je da odlučite. Iskoristite suvi hleb i napravite sočnu gibanicu.
PROČITAJTE:
Potrebno vam je:
- vekna bajatog hleba,
- 4 jajeta,
- struk praziluka,
- 3 čaše jogurta,
- mleven biber,
- sitan sir (količina po želji),
- malo ulja
Priprema: Bajat hleb isecite na kriške, od kriški isecite kocke i poređajte u vatrostalnu posudu, savetuje Lisa.
PREPORUČUJEMO:
Praziluk isecite na tanje kolutove, propržite ih na ulju da malo omekšaju, dodajte sir i sitan biber.
Kocke hleba gusto poređajte u tepsiju, odozgo sipajte fil. Umutite jaja i dodajte jogurt, prelijte da hleb upije smesu.
Napravite najukusnije "poderane gaće", longošice i mekike! Prste da poližeš!
AUTOR: Stil/M.M. DATUM I VREME: 09.08.2019. 08:15 Miris majčine kuhinje Foto: Shutterstock, ilustracija Sastojci: - pola litre mlake vode - 5 kašika ulja (oko 100 ml) - kašičica i po soli - kašičica šećera - kvasac - 700 g brašna - ulje za prženje (oko 400 ml) Priprema: U posudi izmrvite kvasac, dodajte šećer, so, ulje, vodu i malo izmešajte.
Pecite na 180 stepeni dok ne porumeni.
BONUS VIDEO:
Najbolji recept za domaću krempitu!