Sočna piletina sa šampinjonima, okupiće vaše najmilije na subotnji ručak!
Lagani ručak koji se brzo sprema.
Sastojci:
450 g šampinjona
1 glavica ljubičastog luka
500 g piletine
4-5 kašika ulja
PROČITAJTE I:
1 kašika suvog začina
1/2 kašičice bibera
1/2 kašičice soli
1/2 kašičice peršuna
2 šolje vode
1 kašika brašna
100 ml neutralne pavlake
2 kašike kisele pavlake
Priprema:
Piletinu, luk i pečurke iseckajte. Zagrejte malo ulja u dubljem tiganju, pa propržite meso. Zatim ga prebacite u drugu posudu, a u tiganj dodajte luk i pečurke i još malo ulja.
Začinite i dodajte piletinu. Promešajte, pa dodajte vodu. Zatim poklopite i ostavite da se krčka neko vreme. Od brašna i vode napravite zapršku i dodajte u jelo.
PREPORUČUJEMO:
Zatim dodajte neutralnu pavlaku, promešajte, pa dodajte običnu pavlaku.
Jastuk krofne punjene orasima, lepše još niste jeli!
AUTOR: Bakina kuhinja/M.M. DATUM I VREME: 12.10.2019. 08:00 Prste da poližeš! Foto: Shutterstock, ilustracija Potrebno je: 200 gr mlakog mleka; 2 jaja; 450 gr brašna; 15 gr kvasca; 1 kašičica šećera; malo ulja; korica limuna; malo soli; ulje za prženje. Nadev: 100 gr mlevenih oraha; 1 šaka suvog grožđa; šećer u prahu.
BONUS VIDEO:
Anketa: Šta građani misle o protestu taksista