PILETINA, PIRINAČ, HRANA, MESO
Shutterstock, ilustracija
PILETINA, PIRINAČ, HRANA, MESO

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Sastojci:

450 g šampinjona

1 glavica ljubičastog luka

500 g piletine

4-5 kašika ulja

PROČITAJTE I:

 

1 kašika suvog začina

1/2 kašičice bibera

1/2 kašičice soli

1/2 kašičice peršuna

2 šolje vode

1 kašika brašna

100 ml neutralne pavlake

2 kašike kisele pavlake

Priprema:

Piletinu, luk i pečurke iseckajte. Zagrejte malo ulja u dubljem tiganju, pa propržite meso. Zatim ga prebacite u drugu posudu, a u tiganj dodajte luk i pečurke i još malo ulja.

 

Začinite i dodajte piletinu. Promešajte, pa dodajte vodu. Zatim poklopite i ostavite da se krčka neko vreme. Od brašna i vode napravite zapršku i dodajte u jelo.

PREPORUČUJEMO:

 

Zatim dodajte neutralnu pavlaku, promešajte, pa dodajte običnu pavlaku.

Jastuk krofne punjene orasima, lepše još niste jeli!

AUTOR: Bakina kuhinja/M.M. DATUM I VREME: 12.10.2019. 08:00 Prste da poližeš! Foto: Shutterstock, ilustracija Potrebno je: 200 gr mlakog mleka; 2 jaja; 450 gr brašna; 15 gr kvasca; 1 kašičica šećera; malo ulja; korica limuna; malo soli; ulje za prženje. Nadev: 100 gr mlevenih oraha; 1 šaka suvog grožđa; šećer u prahu.

 

BONUS VIDEO:

Anketa: Šta građani misle o protestu taksista