Sočne breskvice sa prelepim punjenjem, nezaobilazni su deo svečane trpeze! (RECEPT)
Potrebno je:
- 3 jaja
- 200 g šećera u prahu
- 1 vanil šećer
- 2 dl ulja
- 500 g brašna (pola oštrog, pola mekog)
- korica od jednog limuna
- 3 kašike mleka
- prašak za pecivo
PROČITAJTE I:
Fil:
- mrvice od izdubljenih breskvica
- 400-500 g marmelade od bresaka
- malo samlevenih oraha
- crvena boja za kolače
- kristal šećer
Priprema:
Limunovu koricu naribati u brašno.
Prašak za pecivo umešati u 3 kašike mleka, najbolje u dubokoj čaši i ostaviti da odstoji.
Vanil šećer pomešati sa šećerom u prahu.
Jaja malo izmiksati, dodati im šećer u prahu, pa sve vreme miksajući, dodavati malo po malo ulja.
U brašno umešati jaja i nadošli prašak za pecivo.
Umesiti meko testo (možete ga izmešati plastičnom kašikom).
Kad se testo lepo sjedini, ostaviti ga pola sata u frižideru.
PREPORUČUJEMO:
Nakon pola sata, izvaditi testo, malo pobrašniti radnu površinu, odseći komad testa, napraviti rolnicu i iseckati na komadiće.
Komadiće oblikovati u kuglice i ređati u tepsiju obloženu pek papirom.
Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, najviše 15 minuta.
Pečene kolačiće izdubiti tankim nožićem.
Od ostataka mrvica, marmelade i oraha puniti polovice i spajati.
Umočiti breskvice u vodom razređenu boju, staviti minut da se ocede i uvaljati u kristal šećer.
Kolačiće je najbolje da čuvate u limenim kutijama.
BONUS VIDEO:
Recept za američku pitu s višnjama