Kolač, slatkiš, slatko, breskvice
Shutterstock, ilustracija
Kolač, slatkiš, slatko, breskvice

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Potrebno je:

- 3 jaja

- 200 g šećera u prahu

- 1 vanil šećer

- 2 dl ulja

- 500 g brašna (pola oštrog, pola mekog)

- korica od jednog limuna

- 3 kašike mleka

- prašak za pecivo

PROČITAJTE I:

 

Fil:

- mrvice od izdubljenih breskvica

- 400-500 g marmelade od bresaka

- malo samlevenih oraha

- crvena boja za kolače

- kristal šećer

Šećer, žuti šećer, zaslađivači

Shutterstock

 Foto: Shutterstock

Priprema:

Limunovu koricu naribati u brašno.

Prašak za pecivo umešati u 3 kašike mleka, najbolje u dubokoj čaši i ostaviti da odstoji.

Vanil šećer pomešati sa šećerom u prahu.

Jaja malo izmiksati, dodati im šećer u prahu, pa sve vreme miksajući, dodavati malo po malo ulja.

U brašno umešati jaja i nadošli prašak za pecivo.

Umesiti meko testo (možete ga izmešati plastičnom kašikom).

Kad se testo lepo sjedini, ostaviti ga pola sata u frižideru.

PREPORUČUJEMO:

 

Nakon pola sata, izvaditi testo, malo pobrašniti radnu površinu, odseći komad testa, napraviti rolnicu i iseckati na komadiće.

Komadiće oblikovati u kuglice i ređati u tepsiju obloženu pek papirom.

Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, najviše 15 minuta.

Pečene kolačiće izdubiti tankim nožićem.

Muškarac kuva Kuhinja Kuvanje

Shutterstock

 Foto: Shutterstock

Od ostataka mrvica, marmelade i oraha puniti polovice i spajati.

Umočiti breskvice u vodom razređenu boju, staviti minut da se ocede i uvaljati u kristal šećer.

Kolačiće je najbolje da čuvate u limenim kutijama.

Sočna gibanica od suvog hleba, oduševiće vaše ukućane! (RECEPT)

AUTOR: Lisa/M.M. DATUM I VREME: 22.08.2019. 08:15 - 22.08.2019. 09:42 Ekonomičan doručak, a po mogućnosti i večera. Foto: Shutterstock, ilustracija Bogata večera ili ukusan doručak, na vam je da odlučite. Iskoristite suvi hleb i napravite sočnu gibanicu.

 

BONUS VIDEO:

Recept za američku pitu s višnjama