Šta raditi sa jajima posle Vaskrsa? Isprobajte ovih 6 FANTASTIČNIH recepata!

Mogu ja to sama/B.Z. | Ženske priče 2019-04-28 14:52:51 2019-04-28 14:52:51

Realno, ne možete po ceo dan jesti samo kuvana jaja.

shutterstock

Koliko god jaja skuvale i obojile sigurni smo da vam posle Uskrsa gomila njih ostane nepojedena, a često i deo bacite jer se bojite da se ne pokvare.

 

Evo nekoliko zanimljivih recepata kojima ćete iskoristiti kuvana jaja za nova ukusna jela! 

Pileća salata

Potrebni sastojci:

170 g zelene salate,
300 g obarenog belog mesa,
2 tvrdo kuvana jajeta.

Za preliv:

2 čaše jogurta,
1 kašika senfa,
Pola kašike suvog biljnog začina,
2 kašike majoneza.

Priprema:

Nica salata

Potrebni sastojci:

1 kuvano jaje,
1 paradajz,
1 krastavac,
1 paprika,
1 konzerva tunjevine,
Par crnih maslinki,
1 crni luk,
1 glavica zelene salate,
Malo maslinovog ulja,
Limunov sok, so, biber.

Priprema:

Punjena jaja

Preostala jaja možete i napuniti. Presecite svako na pola, izvadite žumance, izgnječite ga i pomešajte s nekim od sledećih sastojaka.

# 1: Majonez, senf i seckana šunka - u željenom razmeru
# 2: Pavlaka ili sremski sir, sitno seckane maslinke - u željenom razmeru
# 3: Krastavčići, čajna kobasica, pomešano s krem sirom i peršunom.

A možete i napraviti neku kombinaicju posopstvenom ukusu !

Kada pomešate sastojke i žumance, jednostavno kašikom punite udubljenja na polovinama belanaca.

Torta od paprika

Potrebni sastojci:

1 pakovanje tost hleba,
10 pečenih paprika,
400 g majoneza,
2 pavlake,
4 kisela krastavca,
4 kuvana jajeta,
250 g šunke,
100 g feta sira,
Malo kečapa,
150 g kačkavalja,

Priprema:

Ređajte red tost hleba sa koga ste odstranili koricu, pa nanesite prvi fil. Preko rasporedite deo iseckane pečene paprike, pa ponovo red tost hleba. Nanesite i drugi fil, pa još jedan red pečene paprike i na kraju poklopite sa još jednim redom tost hleba. Celu tortu premažite trećim filom i ukrasite pečenom paprikom po želji.

Tortilje sa filom od jaja

Potrebni sastojci:

Gotove ili domaće tortilje,
4 tvrdo kuvana jaja,
150 g kuvanih krompira,
160 g majoneza,
300 g mešanog kuvanog povrća,
70 g crnog luka,
30 ml sirćeta,
Kisela pavlaka, čili sos, so, biber.

Priprema:

Tortilje podgrejte na tiganju ,pa ih filujte, stavite ih na tanjir i prelijte čili sosom i pavlakom.

Mimoza salata

Potrebni sastojci:

150 g šunke,
150 g kačkavalja,
3 kuvana jajeta ,
1 kisela pavlaka,
2 veća barena krompira,
150 g majoneza.

 

Expand player
Pogledajte više