Stari makedonski recept za PITU zvani JABUKOVA RAVANIJA, kojem godine ne mogu ništa!

BaštaBalkana/M.M. | Ženske priče 2019-08-14 08:20:43 2019-08-14 08:20:43

Preukusna a domaća

Shutterstock, ilustracija

Sastojci:

- 3 jaja,

- 1 čaša šećera,

- 3 jabuke,

- 250 grama mlevenih oraha,

- 200 grama griza,

- 1 vanilin šećer,

- 1 prašak za pecivo.

Za šerbet: 2 šolje šećera, 3 šolje vode.

PROČITAJTE I:

 

Priprema: Jabuke oljuštiti i krupno izrendati. U sud za mućenje razbiti jaja, umutiti mikserom, dodati šećer i mutiti dok se ne sjedini.

Nepečena medena pita, čarolija ukusa gotova za manje od pola sata!

AUTOR: Lepaisrećna/M.M. DATUM I VREME: 10.08.2019. 08:00 Idealna za kombinovanje sa sitnim kolačima, ova lepa poslastica može se pripremiti za manje od pola sata.

Zatim dodati griz, vanilin šećer, prašak za pecivo, izrendane jabuke, mlevene orahe i lepo sjediniti.

Okruglu tepsiju namazati uljem i posuti brašnom. Izliti smesu i peći 40 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Pripremiti šerbet - u šerpu staviti šećer i vodu, kad provri skloniti sa vatre. Pečen kolač iseći na romboide, pa preliti toplim šerbetom i ostaviti da malo odstoji i upije.

 

BONUS VIDEO:

Postavljanje dečijih fotografija na društvene mreže: Da li smo upoznati sa rizicima takvog čina?

 

Expand player
Pogledajte više