Svinjske šnicle
Shutterstock
Svinjske šnicle

Shutterstock

Svinjske šnicle, Foto: Shutterstock

Prednost ovog recepta je u tome što sve spremate u istoj posudi. Treba vam dublji pleh ili vatrostalna posuda, a dok vi spremate sastojke ovog odličnog jela, uključite rernu da se greje.

Sastojci:

4 svinjske šnicle

4 veća krompira

1 glavica luka

200 gr šampinjona

1 kesica supe od pečuraka

1 kašika praha paradajz čorbe iz kesice

ulje, so, biber, čili

Krompir, krompiri, povrće, kuvanje, ručak

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Priprema:

U nauljen pleh stavite šnicle, pa oko njih poređajte kriške oljuštenog krompira.

Iseckajte šampinjone i luk pa pospite po šniclama i krompiru.

Izmešajte sadržaj supe od pečuraka i prah za paradajz čorbu sa 300 ml vode i prelijte preko povrća i mesa.

Stavite u rernu da se dinsta oko pola sata. Izvadite, promešajte i probajte ukus pa eventualno dodajte začine po želji. Pecite još pola sata ili dok meso i krompir ne budu mekani.