Svinjski vrat u rerni, sa povrćem - savršen ukus i miris

vm.rs/S.Ć. | Ženske priče 2020-12-10 01:14:36 2020-12-10 01:14:36

Zima je pred vratima, pa nas za roštiljanje vežu samo lepe uspomene, ipak, to nije razlog da kralja roštilja ne pripremimo na neki drugi način.

printscreen/vm.rs

Recept koji vam danas preporučujemo izuzeto je jednostavan za pripremu, a, kako su to nekada govorile domaćice, vrlo je izdašan. 

Sastojci:

8 komada svinjskog vrata
400 g većih šampinjona
3–4 srednja krompira
4 paprike (dve zelene, dve crvene)
1 srednja glavica luka
Mast
Suvi začin, so, biber, aleva paprika

Priprema:

Dno dublje tepsije veličine rerne premažite tankim slojem masti, kako bi u nju slagali meso koje prethodno treba malo posoliti, pobiberiti i u njega utrljati suvi začin koji i danas mnogi zovu vegeta. Tako pripremljeno meso poređajte u tepsiju (neka bude prostora između šnicli za ostale sastojke) i na svako parče stavite pola supene kašike masti. Očišćene šampinjone i luk začinite suvim začinom, a krompir isecite na kriške, pa na njega stavite suvi začin i malo aleve paprike.

Sve to poređajte između mesa, na krompir stavite malko masti i zatim preko svega rasporedite posoljenu papriku iseckanu na listiće. Rernu zagrejte na maksimum (250 stepeni) i tek tada ubacite tepsiju, koju ste prethodno zatvorili alu-folijom.

Pecite oko 45 minuta, zatim izvadite iz rerne, skinite foliju i ako je meso mekano (probajte viljuškom), vratite u rernu bez folije. Odmah smanjite temperaturu na 220 stepeni i pecite dok voda koju su pustili meso i povrće ne ispari toliko da gornja strana mesa porumeni. Zatim okrenite meso i pecite dok i druga strana ne porumeni. Prilikom svakog vađenja (što češće to bolje) prelijte sve sastojke sokom koji su pustili.

Servirajte uz neku osvežavajuću salatu.

PROČITAJTE JOŠ:

Expand player
Pogledajte više