Lepinje, hleb, tortilja
Shutterstock
Lepinje, hleb, tortilja

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Domaće lepinjice su odlična zamena za hleb, a možete ih jesti i u slanoj, ali i slatkoj varijanti. Pripremaju se vrlo lako, a sigurni smo da će se, nakon što ih probate, često naći na vašem porodičnom stolu za ručavanje.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Torta sa bananama, torta, kafa

Shutterstock

Foto: Shutterstock
 

Potrebno je:

- 400 g brašna
- 80 g putera
- 1 kašičica šećera
- 2,5 dl tople vode
- 1 kašičica soli
- 1 prašak za pecivo

Kuhinja, testo, jaje, brašno

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Priprema:

1. Sjediniti brašno, prašak za pecivo, malo soli i šećera, pa sve izmešati.

2. Dodati puter iseckan na manje kockice, pa ručno mesiti dok se ne izmrvi.

3. Sipati vodu i mesiti testo dok se svi sastojci ne sjedine.

4. Umešeno testo prekriti krpom i ostaviti na sobnoj temperaturi sat vremena da se odmori.

5. Odstojalo testo premesiti pa oblikovati kugle. Radnu površinu posuti brašnom, pa svaku kuglu razviti oklagijom u veličini velikog tanjira.

6. Lepinjice peći na teflonskom tiganju po 3 minuta sa obe strane.

PROČITAJTE JOŠ:

Kolač sa višnjama

Shutterstock

Foto: Shutterstock